250

Polgármesteri köszöntő

Kedves Tiszarádiak!
Kedves Honlap olvasók!

Hogyan is köszöntsem Önöket?
Szívem meleg szeretettével, legnagyobb tisztelettel a jövőbe vetett feltétlen bizalommal, kételyekkel vagy reménységekkel, hogy a holnap szebb és jobb lesz?
Váci Mihály költő vers soraival?

„Nem elég a célt látni, 
járható útja kell! 
Nem elég útra lelni, 
az úton menni kell!”

Több mint ezer éve a magyarság a „Vereckei-hágón” át otthonra talált a Kárpát-medencében. István király hazát teremtett a magyarságnak. Meghatározta a magyarság sorsát és jövőjét, esélyt ad át, hogy „Európa szívében”megmaradhassunk. Ebbe az ezer éves múltba beletartozik a mi kis községünk „Tiszarád” múltja és jelene is. Ha községünk múltját olvassuk a múlt nem volt sima kövekkel kirakva sok volt a göröngy a tövis a harc a csüggedés a küzdelem, de a „Remény” a holnapért nemzedékről nemzedékre adott erőt, hogy talpra álljunk, és újra kezdjük, ahogy a vers idézetben is vall.

„Nem elég az útra lelni, az úton menni kell.”

1990-től megpróbáltunk az úton menni és tenni ennek a kis községnek a megmaradásáért és fennmaradásáért.

„Minden ember annyit ér amennyit saját környezetének felemelkedéséért tenni tud”.

Először is saját környezetéért, saját otthonáért és benne élőkért, gyermeknevelésért, oktatásáért-idősekért. Mindazt megtartani, amit őseinktől az itt élőktől örököltünk. Nincs jövője az olyan nemzetnek, amely nem ismeri, nem becsüli múltját. Községünk honlapját olvasva mégis megismerhetik Tiszarád Község múltját az itt élő emberek tenni és élni akarását a Község fennmaradásáért. Az itt élőkön múlik, hogy milyenné formálják, alakítják településünket.

Meg tudunk e felelni a történelmi kihívásoknak.

Tudunk-e Európai falúvá fejlődni ahol magyarként lehetünk Európaiak.

Kívánok minden kedves olvasónak erőt, egészséget felebaráti szeretet a közös jövő együtt munkálásáért, hogy községünk Tiszarád „évszázadokig fennmaradhasson” Magyarország térképén.

„Mi dolgunk a világban? Kezdeni erőnk szerint a legnemesbekért”
/Vörösmarty/

Tisztelettel: Lencsés Géza polgármester

SAJTÓKÖZLEMÉNY HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉS TISZARÁD KÖZSÉGBEN (TOP-1.1.3-15-SB1-2019-00046)

Sajtóközlemény

 

Helyi gazdaságfejlesztés Tiszarád Községben

(TOP-1.1.3-15-SB1-2019-00046)

 

2020.08.12.

 

Tiszarád Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által meghirdetett Helyi gazdaságfejlesztés elnevezésű pályázati konstrukcióban                                        85,00 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert.

 

 

A pályázati felhívásra a Tiszarád Község Önkormányzata 2019.09.30-án nyújtotta be támogatási igényét. A megvalósítás 2022.09.30-én fejeződik be. A projekt azonosítószáma TOP-1.1.3-15-SB1-2019-00046. A fejlesztés célja az új piactér kialakításával a helyi gazdaság fejlesztése valósul meg. A piacterület kialakítása régóta célként fogalmazódott meg a képviselő testület tagjaiban, melynek anyagi forrásai sikeres pályázatot követően Európai Uniós forrásból vált biztosítottá. A megvalósulandó fejlesztésnek köszönhetően a helyi termelők kulturált helyen tudják árusítani termékeiket és nem szükséges emiatt más településre átvinni a terméküket eladás céljából. A projekt 85,00 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jöhet létre.

 

A beruházásnak köszönhetően a helyi gazdasági életre pozitív hatást gyakorol, mely a helyi település eltartó-képességet stabilizálja, illetve növeli. Megvalósult piactér és a raktárépület kialakítása.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

A projektről bővebb információt a www.tiszarad.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Lencsés Géza, polgármester

Elérhetőség: E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.