250

Sajtóközlemény Európai Uniós támogatással orvosi rendelő és védőnői szolgálat épült Tiszarádon

Sajtóközlemény Európai Uniós támogatással orvosi rendelő és védőnői szolgálat épült Tiszarádon

Tiszarád Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című pályázati felhívásból 59,7 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert. A pályázat keretében Háziorvosi rendelő és védőnői szolgálat épület építése valósult meg a településen..

 

Orvosi rendelő épült településünkön

Tiszarád Község Önkormányzata sikeresen pályázott a TOP-4.1.1-15 kódszámú, Az Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése tárgyú felhívásra. A benyújtott projekt „Háziorvosi rendelő és védőnői szolgálat épületének építése” címen valósult meg. Azaz a községünk életében jelentős és nagyon fontos fejlesztés az orvosi rendelő mellett a védőnői szolgálat számára is korszerű elhelyezést biztosít.

Az új egészségház a település központjában a Kossuth utca 82 szám alatti ingatlanon épült meg, a község lakossága számára jól megközelíthető helyen.

Az önkormányzat jogos igényként fogalmazta meg a támogató felé, hogy a településen lakók számára a huszonegyedik század eleji kornak megfelelő körülményeket, egészségügyi és szociális ellátásokat tudjon biztosítani.

Az elnyert támogatás összege: 59 786 100 Ft

A támogatás intenzitása: 100%

A projekt európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

A projektről bővebb információt a http://www.tiszarad..hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Lencsés Géza, polgármester

Elérhetőség: Telefon: +36 – 42/358-313

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.